Jobba jobba jooooba

Jag har varit lite dålig på att skriva nu. Jag ska uppdatera med ett nytt moment som vi fick idag. Ungefär samma jobb men med lite andra lösningar. Att jag har varit så dålig på att uppdatera blogen nu dessa dagar skyller jag nog på att jag jobbar my as off. Jag och kollegan kör ca 65h veckan. Med söndagen som ledig dag. Detta kör vi fram till påsk. (V15) Blir inte mkt fri tid :( Men faen va jag ska götta mig te påsk! Så Jag har inte gett upp bloggandet! Kommer med en uppdatering imorn eller övermorn. Måste hinna titta på ett avsnit av Heroes också, helgrymmme!!
Aja. Ha det gött alla!  /Bultskjutarns pöjk.


P.s Förr fick man glänta på trosorna för att få en glimt av den sköna baken, nu får man ju glänta på den sköna baken
för att få en glimt av trosorna....

Vem? var?

Imorse hände ngt lite märkligt.
Jag vaknade upp lite ängslig och med en såndär känlsa av att ngt var fel.
Och kunde plötsligt inte alls komma på var jag var. Jag tittade runt och kände inte igen mig och tittade ut genomfönstret och kunde fortfarande inte plasera mig själv på kartan. 
Det ända jag lyckades komma ihåg var att det fanns ett badrum lite utanför min dörr. Scary shit. Man borde kanske kolla upp detta.
Aja, det är söndag, min lediga dag. Här ska det njutas!


Skära gips..


Ja alla snickare vet hur man skär gips!
Eller do they? Jag vet faktiskt inte. Jo det gör dom la, men jag har ett tipps om hur man slipper såna där fula och ibland jobbiga pappers "fenor" å papper som lossnar lite för mkt när man skär igenom.


Det är ju inte alltid alla som orkar vända gipsskivan och skära från baksidan. Speciellt inte jag :P.

Då gör vi så här då: Skär som vanligt ett snitt på framsidan av pappret på gipsskivan, knäck den, och skär ett snitt i pappret under utan att vända skivan. Men skär inte igenom pappret! Med det nya snittet så är det bara att knäcka den åt motsatt håll, alltså uppåt. Och vips en fin kant utan att skära igenom pappret från baksidan.
En amatör  video visar:


(http://www.youtube.com/watch?v=k2pz4q7iyaI)



Allt för idag. Fick en idé som jag skulle vilja ha med i bloggen, få se om den blir av och om den blir uppskattad. =)

2009/21/03


Lustigt utomlands

Ja när man trodde att det var lustigt hur det jobbas här i Norge,
så får man höra om hur det är i Spanien. Jag trodde siestan var ngt som gällde förr och inte var sååå seriöst. Men så var det visst på blodigt allvar, speciellt inom bygg. Det jobbas fram till tidigt eftermiddag sedan är det siesta, gärna i kombination med ett par 1,5 litare öl i papperspåse. Siesta = Sova. Och sova gör de också. Sedan drar de igång igen vid 5 tiden och kör till åtta på kvällen. Asså for real! Hela dagen på jobbet och bara 8 timmars betalt. Å så ska de vara riktiga latisar, som, allra helst inte avslutar ngt utan hoppar över till ngt nytt. Fick höra massa grejor av en kollega som har bott och jobbat i Spanien. Man blir lite sugen på att åka dit ngn dag och testjobba lite, för skojs skull, hähä.
Ja menar ett par 1,5 litare i papperspåse låter ju inte sååå pjökit ;D

 





Ang jobbet så fortsätter vi med gipsning av undertak, så nothing new där. Lite enformigt men det funkar.  Jag hoppar över och skriver ett tips: Om att skära gips!
Simma lungt!

2009/21/03

Zombie on crack

Ja idag var man itte pigg på morgonkvisten!
Undisarna ut och in och bak å fram på en å samma gång. Så kom man försent mä. Både jag och kollegan. Men hans undisar satt nog i.af rätt. En rejäl klunk rejält strong kaffe, å så köra på som en zombie on crack. Men iom att vi var sena in så kände vi oss tvungna att kompensera för detta. Men hur? Ja vi tänkte: -Om man jobbar för långsamt så kompenserar man med det motsatta, jobbar på lite snabbare. Men vi jobbar redan snabbt, (zombies on crack). Ok, å när man har jobbat för lite timmar så kör man det motsatta och jobbar lite fler. Då tänkte vi:
 -Fan vi kom cirkus 20min för sent så vi motsattar (obs påhittat ord). 20min sent in på jobb = 20min tidigare ut på rast. Works for me :D
2009/03/21

 Nästan gullig ju. Jag e ganska gullig me, btw.

Spika utan att det spricker för daj

Här kommer första tipset: 
Ja det är ju lite grund för snickarn men jag delar med mig lite tips till alla som vill höra't. Alla e ju inte erfarna snickare :P

Då tar jag upp idag hur du kan göre när du vill spika i trä, tex en smal läkt som gärna vill spricka hela tiden av spiken. Förborra? Njae.. Du kan "Döva" eller "bedöva" spiken först. Slå på spikspetsen lite lätt med hammaren.Då får du en trubbigare späts. Plasera gärna spikhuvet på den punkten som du ska spika i under tiden du "bedövar" den. Då blir trät lite ihopstryckt, där sen spikar in den "bedövade" spiken. Detta gör att spiken pressar in träfibrerna mer och inte bara trycker den åt sidorna, har jag för mig =D.
Länk till ett dåligt videoklipp jag gjorde med mobilen: 

(http://www.youtube.com/watch?v=5N5IsnIB0BE)
Det kömmer en bättre sen!

Så då börjar vi =)


Först kan vi börja med ett litet mysterium som uppenbarade sig på jobbet idag. Min såg, den ba försvann! Ngn som har sätt min handsåg? Jag letat och letat...  


Just nu är befinner jag mig i Oslo city och bygger  i vad som ska bli en skola.
Det har var lite små konstigt på detta bygge. Har funderat lite på om det har att göra med att det är en "konst"-skola som vi bygger. :D

Jag och kollega har de senaste veckorna jobbat med att montera undertak. Regling och gipsning och allt i mellan.
Det är ganska högt 4m och inte nybygge.

Idag fick vi använda en gipslift som var lite special. Lite mer avancerad =).
                             


Fortfarande söker jag efter den där sågen... Där e den inte i.af..



Det blir en del skruvande, phuh. Hittills har jag som mest kört klart på en dag, ett packe på 2500 gipsskruv 2-lagers.  
Själva taket blir lite lustig, den lutar lite hur som helst åt alla håll. Vi bygger bergådal bana brukar vi säga.
Jobbet är beställt så, kan jag ju då till lägga. :P

Faen var e sågen?? Här under isoleringen är den då inte heller!



En liten kluris:  Vi skulle gipsa i detta lite trånga utrymme. Inte plats för att skruva in en L-list. Vi har en järn balk som sitter på en träbalk. Ska den leka med andra sidan? Då ska gipset vara ovan järnbalken. Men då blir det ett helvete å få det riktigt tätt. Hur och med vad ska vi regla upp (eller regla ner)  detta så det sitter ok?

Vi har imorse tagit lite beslut efter en mindre konferens över en cigg. Och fixat färdigt detta men hur vi gjorde tar jag i nästa skrivelse.  Skulle vara kul att höra vad andra har för idér om hur lösningen på uppgiften skulle se ut hos andra fellow byggare.

Aja om ni vill veta hur det gick med sökandet av min såg så?
Kan ni se här. 
 

(http://www.youtube.com/watch?v=9qDyvdPiNgI)
Ha det Mkt gott. Pizzasnickarn


Norge 2009

Hej.

Denna blogg, vilket är min första blogg, kommer att handla om arbetet på de olika byggen jag kommer att hamna på.
Jag är en snickare, i slutstadiet av min lärlings tid.
Och nu under 2009 ska jag köra järnet i Norge.  Mitt mål är att under denna tid få mer kött på bena och nästa år plugga vidare till byggingenjör, (yrkesutbildning).
Samtidigt har jag som mål att bli kvitt under detta år alla mina skulder. Då jag vill vara helt skuldfri nästa år innan jag fyller 30.

Hoppas det finns några byggare där ute som tittar in då och då så man kan skapa lite diskutioner om byggen och arbetet.

"Vet du, vad snickarn sa, som blev skjuten i pannan med spikpistolen?"
"Nej!"
"Det var nära ögat."

RSS 2.0